zaterdag 25 september 2010

Kasten...

Zoals gezegd zijn we vanmiddag naar de loods van de Brocanterie in Huissen geweest.  Daar stonden een heleboel mooie kasten  maar het model wat wij wel graag wilden stond er niet bij. Theo (de eigenaar) adviseerde ons toch even naar Nijmegen naar de winkel te rijden. In zijn etalage stond een kast waarvan hij dacht dat wij die wel mooi zouden vinden. Wij hebben de kast nog niet gekocht maar ik wil jullie alvast een klein voorproefje geven ( foto genomen door de etalageruit)


Bovenop de kast stond ook nog een prachtige grote krans en ik heb beide gereserveerd. Na 1 telefoontje met Theo was dit alles geregeld. Wij krijgen morgen nog een email met foto's van andere kasten die in de winkel staan. (Geweldige service!) Daar zullen we dan ook nog naar kijken. As. zaterdag gaan we dan nog even terug naar de winkel om de kast alsnog te bekijken.

Dan hebben wij nog een (vitrine)kast in onze woonkamer staan.



Deze kast zal binnenkort door mijn schoonvader wit worden geschilderd. Waarschijnlijk wordt het de kleur van Farrow & Ball, All White.

Naast mijn kast zien staat een rieten mand met een plaid van Clayre & Eef. Als het nou heel koud is dan kruipen we onder dit plaid op de bank.



Ik wens jullie nog een fijne zondag en een prettige werkweek! En uiteraard houd ik jullie tussendoor op de hoogte voor wat betreft de kast.





dinsdag 21 september 2010

Doopjurk

Jarenlang droeg mijn pop, waarmee ik als klein meisje mee speelde, mijn doopjurk. Door het lezen van de bloggen en het bezoeken van brocante markten zag ik dat (doop)jurkjes ook een decoratieve waarde kunnen hebben. Ik heb haar wel eerst even door de biotex gehaald en zie hier het resultaat!




En dan nog wat lieve details van het jurkje.



P.S. Aanstaande zaterdag hebben we een afspraak met de eigenaar van de Brocanterie http://www.debrocanterienijmegen.nl/ in de loods in Huissen om een nieuwe kast uit te zoeken.

zondag 12 september 2010

Mijn eerste award en .....ik ben "getikt"!


Sinds afgelopen mei ben ik begonnen met mijn blog en nu heb ik mijn eerste award ontvangen!! Ik heb deze ontvangen via een duitse blogster namelijk Schwedenpilzchen   http://schwedenpilzchen.blogspot.com/ Ik wil haar via deze plek nogmaals heel hartelijk danken.  Ik ben er heel blij mee, heb het bij jullie al heel vaak voorbij zien komen maar nu heb ik er dan zelf een!!

En ik ben vandaag "getikt" door Dani. Dus daar gaat 'ie dan:

4 dingen uit mijn handtas

  • mobiele telefoon, kan niet zonder, gebruik deze ook als geheugen en ik wil altijd bereikbaar zijn in geval er iets mis is met mijn zoon
  • autosleutels
  • agenda, heb het met enige regelmaat te druk, maar ben ook heel erg goed in kruizen zetten in het weekend zodat we weer even bij kunnen komen
  • lippencreme, ik smeer wat af, kan ik ook niet zonder

4 dingen uit mijn bureaulade
Ik heb niet echt een buro maar ik zit in mijn favoriete hoekje op de bank in onze aanbouw met in een mandje van (RM) allerlei spullen

  •  de laptop (voor het maken van alle items voor mijn blog)
  • pennen (voor het maken van notities gedurende het lezen van al jullie bloggen)
  • diverse visitekaartjes van (brocante)winkels om nog te bezoeken of die ik reeds bezocht  heb
  • fototoestel

4 favoriete dingen uit mijn slaapkamer

  • mijn bed, wij hebben een Hastens bed, een enorme investering maar het slaapt dan ook hemels
  • mijn kledingkast, deze reikt tot aan het plafond en ik kan er een heleboel in kwijt
  • de tv,  ik kijk graag nog eventjes zo vlak voor het slapen gaan, als ik het niet meer kan volhouden gaat 'ie onmiddellijk uit
  • wollen dekbed, in de winter slaap ik onder een dekbed van echte schapenwol gemaakt door mijn moeder. In de winter is dit heerlijk (warm) slapen.

4 dingen die ik altijd al had willen doen

  • een cursus italiaans koken, ik kan wel koken maar dat is meer zo aardappels/groente/vlees. Pasta's lukt ook  maar dan houdt het ook wel op
  • blijf ik nog even in Italie, een cursus italiaans, ik vind het een mooi land en de taal klinkt mij zo prettig in de oren alleen ik begrijp het niet
  • een reis naar Amerika maken en dan alle bezienswaardigheden bezoeken en eindigen aan het strand 
  • een tweede huisje in een land waarbij we kunnen genieten van de zon in de zomer en waar we in de winter kunnen skieen.

4 dingen die ik op dit moment leuk vind 

  • bloggen!!!! deze mag natuurlijk hier niet ontbreken. Ik beleef erg veel plezier aan het lezen van jullie blogs en doe veel inspiratie op. 
  • winkelen, heerlijk om te doen. Ik ga graag naar een mooie winkelstad in Nederland, ik heb zo mijn favoriete kledingwinkels. Deze combineer ik nu met het bezoeken van leuke woon/brocante winkels. En dan is een dag  al snel gevuld. 
  • lezen van woonmagazines, veel inspiratie opdoen voor de make-over van mijn woonkamer
  • leuke dingen doen met mijn zoon, hij vindt o.a. winkelen ook leuk met als hoogtepunt speelgoedwinkels bezoeken en lunchen in zijn favoriete lunchgelegenheid. 

4 dingen die jullie nog niet weten

  • ik ben directie-assistente bij een groot internationaal bedrijf voor 28 uur per week waarbij ik veel in het duits en engels spreek en schrijf/email. 
  • ik zeker overkom maar dat lang niet altijd ben
  • ik een hekel heb aan mannen die zeer overheersend zijn en geen tegenspraak dulden
  • ik houd van gezelligheid, in gezelschap is wel duidelijk dat ik er ben, ik kan gezellig meekletsen


En dan moet ik nu nog weer 4 dames "tikken", geen makkelijke opgave, want wie zijn er nog niet getikt en wie verstopt zich nu net achter die dikke boom zodat ik haar niet zie.

Patricia van All Seasons http://pjallseasons.blogspot.com/
Bertina van Be-House http://be-house.blogspot.com/
Bonnie van Bonjade http://bonjade.blogspot.com/
Marjo van Het Witte Luik http://hetwitteluik.blogspot.com/

Dames succes!!

P.S. Ik hoor van een aantal blogdames dat het regelmatig niet mogelijk is om bij mij een reactie achter te laten. Zijn er meer blogsters die dit bij mijn blog zo ervaren? Ik hoor het graag.

Ik wens jullie allemaal een fijne week.

zondag 5 september 2010

De Brocanterie (Landelijk Wonen)

Gisteren zijn we naar de Brocanterie (Landelijk Wonen) in Nijmegen geweest om een nieuwe kast uit te zoeken. Wat een geweldig leuke winkel. Het staat vol met mooie brocante kasten in diverse kleuren die de eigenaren zelf uit Frankrijk ophalen. Daarnaast kan je allerlei leuke meubels hier kopen. Ook voor leuke landelijke accessoires kan je hier terecht.


De eigenaren bezitten tevens een loods in Huissen waar nog veel meer antieke en brocante meubels staan opgeslagen. Donderdags van 13.00 uur tot 16.00 uur kan je hier terecht om een kijkje te nemen. Verder kan je hier ook op afspraak terecht. En dat is dus ook wat wij gaan doen. Wij hebben al hele mooie kasten gezien maar wij willen nog graag een kijkje nemen in deze loods. Deze loods is gevestigd aan de Gochsestraat 14 te Huissen.

Ik heb ook een aantal leuke harten gekocht. De eigenaresse vertelde mij dat ze reeds inkopen hadden gedaan voor de kerst en dat wit de trend gaat worden.  Heb dus gelijk een aantal witte harten gekocht, je kan deze leuk decoreren op een schaal maar je kan ze ook in de kerstboom hangen. Naast de witte harten heb ik ook een tweetal zilveren harten gekocht.

















Heb de harten ter decoratie opgehangen aan mijn kapstok. Straks hang ik de twee witte harten in de kerstboom.


Echt een aanrader deze winkel, je wordt vriendelijk geholpen en je kan er hele leuke accessoires kopen. Ik houd jullie op de hoogte welke kast het gaat worden. http://www.debrocanterienijmegen.nl/index.html

De komende dagen zal ik trachten al jullie bloggen te lezen maar het reageren zal wat minder zijn. Komende zaterdag vindt bij ons in het dorp de jaarlijkse optocht plaats gedurende de kermis die dan drie dagen in ons dorp plaatsvindt. We zijn inmiddels bezig met de laatste voorbereidingen van de "wagen" , voor deze optocht.  Dat kost heel veel tijd maar bezorgt ons erg veel plezier en gezelligheid.

Ik wens jullie een hele fijne week en tot gauw!